FANDOM


Was echt een super aflevering!!! Soms heb ik traantjes moeten laten. September kijk ik zeker verder.
Twitter
Jan moet guido late gaan… Ik had zelf traantjes
Twitter
Er mag niks gebeuren met Matthias he :(
Twitter
Ik kan nie wachten tot september!!!!!!!!
Twitter
Keek naar de seizoensfinale van #Familie en zag dat het goed was! Boeiende en knappe aflevering!
Twitter

Het zijn maar enkele van de vele Twitter-reacties die volgden op de pakkende seizoensfinale van Familie net voor de zomerbreak. Overleeft Matthias zijn inzinking op het buurtfeest? Bevalt Leen in de auto van een gezonde baby? Hoe reageert Jan wanneer hij merkt dat Guido alsnog op reis is met Charlotte? En hoe vergaat het Rita bij de AA? De antwoorden én meer serveert Familie vanaf maandag 26 augustus 2013.

Bert Van den Bossche in het 23ste seizoen

Seizoen 23 wordt er één waarin oude bekenden terug opduiken, nieuwe personages hun intrede maken, frisse decors geïntroduceerd worden en uit het leven gegrepen verhalen de kijker raken. Kortom, verrassingen à volonté. De terugkeer van de gevreesde Bert Van den Bossche zorgt vanaf week 1 alvast voor een spanningsinjectie van formaat. De aartsrivaal van de familie bereidt namelijk zijn ontsnapping uit de gevangenis voor en zint op wraak. Zijn doelwit? Peter Van den Bossche.

Steven De Lelie, die gestalte geeft aan Bert, kijkt er naar uit om opnieuw als bad guy over de tong van de Familie-adepten te rollen:

Ik ben blij om terug op de set van Familie te staan en een nieuw spannend Bert-hoofdstuk aan te snijden. De rol van slechterik spelen en de kijker zo meezuigen in het verhaal is dan ook super plezant. Wie had durven denken dat Bert zou terugkeren om wraak te nemen op de Van den Bossches? En wie weet wat er in de toekomst nog allemaal mogelijk is...? Dat het een seizoen met verrassingen wordt, is duidelijk.
—Steven De Lelie

Bert is niet de enige Van den Bossche die we dit najaar opnieuw in Familie aan het werk zien. Ook Hanne - en samen met haar actrice Margot Hallemans - keert terug. Haar zagen we vorig jaar samen met haar grote liefde Remco naar de States vertrekken om er haar modestudies te finaliseren. Binnenkort keert Hanne terug naar Vlaanderen. Alleen of samen met Remco? Met of zonder diploma op zak? En wat is precies de aanleiding van haar terugkeer?

Zjef De Mulder

De hoofdcast van Familie wordt naar goede gewoonte aangedikt met een aantal bekende gastacteurs. Vanaf eind augustus maken o.m. Amaryllis Temmerman en Jan Van den Bosch hun opwachting. Amaryllis Temmerman speelt Greet, de bazin van Bart. Deze aantrekkelijke vrouw weet elke man rond haar vinger te winden en heeft haar pijlen op Bart gericht. Jan Van den Bosch – zijn naam heeft hij alvast mee – geeft gestalte aan de homoseksuele Zjef, een gereserveerde dertiger die zich aansluit bij de vriendenkliek van Mieke, Evy en Niko. Zijn geaardheid lokt echter controverse uit, met alle gevolgen van dien. Nog dit najaar zien we Christophe Haddad, Jos Van Geel, Ivan Pecnik, Ron Cornet, Bob Van der Veken en Irène Vervliet aan het werk in een gastrol.

Actrice Sofie Truyen moet omwille van medische redenen verstek geven. Haar rol in Familie zal overgenomen worden door Marianne Devriese, die we nog kennen als Bieke uit Danni Lowinski of als studente Lies uit De Kotmadam.

Bij nieuwe verhaallijnen en personages horen nieuwe decors. Bart en Trudy namen net voor de zomervakantie hun intrek in een eigen stekje, en dit najaar zullen ook Mieke, Niko en Evy andere horizonten opzoeken. Zij besluiten namelijk aan co-housing te doen en zijn nog op zoek naar een vierde huisgenoot. Valt de keuze op Arno? Of hokt het drietal samen met nieuwkomer Zjef?

Overspel binnen een vaste relatie, puberende kinderen, de complexiteit van een samengesteld gezin, een huilbaby, verliefdheid op de werkvloer, vriendschap, homoseksualiteit: het zijn stuk voor stuk thema’s die de Vlaming aangaan. Logisch dat deze verhalen ook hun weg vinden naar Familie. Of Bart ingaat op de avances van zijn bazin, of Louise een wig drijft tussen Trudy, June en Peter, of Leen zich uit de slag weet te trekken als alleenstaande moeder van een huilbaby, of er iets moois bloeit tussen ontwerper Rudi en zijn bazin Véronique, of de AA-sessies van Rita vruchten afwerpen, of het co-housingplan van Evy, Mieke en Niko een succes wordt, of de gereserveerde Zjef kan aarden in zijn nieuwe omgeving, en of Bert Van den Bossche zijn slag thuishaalt wordt allemaal duidelijk in het 23ste seizoen van Familie.